Hoppa till innehåll

Bluehost

Bluehost webbhotell och Wordpress hosting

4.8

Plats 54 av Brawebbhotell.se

Priser

Basic 2.95 kr / månad
Choice Plus 7.45 kr / månad
Online Store 12.95 kr / månad
Pro 18.95 kr / månad

Bluehost är ledande inom webbhotell, domän och WordPress-hosting, och är betrodd av miljontals webbplatser över hela världen. De erbjuder prisvärda planer, pålitlig hosting och enkelt WordPress-webbplats skapande, samt stöd av experter dygnet runt. Med imponerande drifttid, många e-handelstillägg och WordPress-förbättrande verktyg som ger det populära CMS ännu mer flexibilitet, har Bluehost etablerat sig som en pålitlig och kraftfull lösning för både nybörjare och erfarna webbplatsägare.

För att komma åt din webbplats kontrollpanel kan du använda https://login.bluehost.com som erbjuder en enkel inloggning till både cPanel och faktureringspanelen. Om du stöter på problem med att logga in kan du prova att använda deras webbaserade portkontrollverktyg, Bluehost porttest, för att se om några portar är blockerade och behöver öppnas av din lokala administratör. Bluehost fortsätter att vara en populär och pålitlig lösning för webbhotell tack vare dess användarvänlighet och omfattande support. Vill du se hur Bluehost står sig mot andra leverantörer? Då kan du jämföra webbhotell här.

 

Bluehost Webhotell

Bluehost är en ledande leverantör inom Webbhotell, med en inriktning på främst WordPress Hosting, och som grundades 2003. De erbjuder webbhotellslösningar som ständigt innoverar nya sätt att leverera på deras uppdrag: att ge människor möjlighet att använda sina varumärken online. Bluehost är även rekommenderat av WordPress.org och är betrodd av över 2 miljoner användare.

Webbhotelltjänster från Bluehost inkluderar delad hosting, WordPress-hosting och e-handelslösningar. Startpriset för deras webbhotellpaket är 2,95 dollar per månad för det första året, när det betalas årligen. De erbjuder gratis domännamn för det första året, automatiska WordPress-uppdateringar och Content Delivery Network (CDN) inkluderat.

När det gäller lagring och bandbredd erbjuder Bluehost generösa resurser för att säkerställa att din webbplats och server presterar på topp. De har även en 24/7 kundsupport för att hjälpa dig med alla problem och frågor relaterade till deras webbhotelltjänster och serverhårdvara.

Förutom webbhotell erbjuder Bluehost även design- och sökmotoroptimeringstjänster för att hjälpa dig att skapa en attraktiv och sökmotorvänlig webbplats. Genom att använda Bluehost som din webbhotellsleverantör kan du vara säker på att din webbplats är snabb, säker och tillgänglig för dina besökare och kunder.

Med sitt breda utbud av webbhotellprodukter, kundsupport och flera prisplaner är Bluehost ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna webbplatsägare som önskar en pålitlig webbhotellsleverantör.

 

Hostingtyper

Delad Hosting

Delad hosting är en av de mest grundläggande och kostnadseffektiva alternativen för webbhotell. På en delad hostingplan delar flera webbplatser samma server och resurser, vilket gör det till ett utmärkt val för små och medelstora företag eller personliga webbplatser. Bluehost erbjuder delade hostingplaner med olika prisnivåer, inklusive deras Basic-plan som kostar $2,95 per månad (på årsfakturering) och inkluderar en webbplats, 50 GB SSD lagring, obegränsad bandbredd och e-postadresser.

Dedikerad Hosting

Dedikerad hosting innebär att du hyr en hel server för ditt företag eller din webbplats, vilket ger dig full kontroll och möjlighet att anpassa serverns konfiguration efter dina behov. Bluehost erbjuder dedikerade hostingplaner för dem som behöver mer kraft och resurser för sina webbplatser. Med dedikerad hosting kan du förvänta dig bättre prestanda, säkerhet, och skalbarhet jämfört med delad hosting.

VPS Hosting

VPS (Virtual Private Server) hosting är en hybrid mellan delad och dedikerad hosting. Med VPS har du din egen ”virtuella” server, men den delar fortfarande fysisk hårdvara med andra användares webbplatser. Bluehost erbjuder VPS-hosting med skalbara resurser och fullständig root-åtkomst för att anpassa serverinställningar.

WordPress Hosting

Bluehost är den ledande hostingleverantören för WordPress-plattformen och rekommenderas av WordPress själva. De erbjuder WordPress-specificerade hostingplaner, som är optimerade för att göra WordPress-webbplatser snabbare och säkrare. Dessa planer inkluderar automatiska WordPress-uppdateringar, CDN och ett gratis domännamn under ett år. Med Bluehost kan du enkelt och snabbt komma igång med din WordPress-webbplats.

WooCommerce Hosting

För dem som vill skapa en e-handelsbutik med WordPress, erbjuder Bluehost WooCommerce hosting. WooCommerce är en populär e-handelsplugin för WordPress, och Bluehost har optimerade planer för att erbjuda kraftfulla butiksverktyg, förbättrad säkerhet och sökmotoroptimering (SEO) funktioner. Deras WooCommerce hostingplaner börjar från $9,95 per månad och hjälper dig att enkelt skapa och driva en framgångsrik onlinebutik.

 

Säkerhetsfunktioner

Bluehost erbjuder en rad säkerhetsfunktioner för att skydda sina användares webbplatser. Dessa funktioner inkluderar SSL-certifikat, säkerhetskopieringar och dagliga säkerhetskopieringar.

SSL-certifikat: Bluehost inkluderar ett gratis SSL-certifikat från Let’s Encrypt för alla deras delade och WordPress-hostingtjänster. SSL-certifikatet krypterar data som skickas mellan en användares webbläsare och webbplatsen, och det är viktigt att garantera säkerheten för kunddata och online-transaktioner.

Säkerhetskopieringar: Bluehost erbjuder automatiska säkerhetskopieringar av webbplatser och databaser. Detta innebär att om något skulle gå fel med webbplatsen, kan den enkelt återställas till ett tidigare fungerande tillstånd. Användare kan även konfigurera manuella säkerhetskopieringar om de föredrar att göra sina egna säkerhetskopior.

Dagliga säkerhetskopieringar: Förutom de vanliga säkerhetskopieringarna tillhandahåller Bluehost även dagliga säkerhetskopieringar av webbplatser, vilket innebär att användare kan känna sig trygga i att deras webbsidor och information skyddas varje dag. Bluehost tar dagliga säkerhetskopior som en extra skyddsnivå mot eventuella tekniska problem eller dataförluster.

Genom att erbjuda dessa säkerhetsfunktioner visar Bluehost att de tar sina kunders säkerhet på allvar och arbetar för att ge dem en stabil och säker webbplatsdrift.

 

Planer och Prissättning

Bluehost erbjuder olika planer och prissättningar för olika behov. I det här avsnittet kommer vi att gå igenom de mest populära planerna: Grundläggande plan, Års plan och Online Butiks plan.

Grundläggande Plan

Grundläggande planen är den mest prisvärda planen och riktar sig till nybörjare och små företag. Denna plan inkluderar:

 • 1 webbplats
 • 50 GB SSD-lagring
 • Obegränsad bandbredd
 • Standardprestanda
 • 1 inkluderat domännamn
 • 5 e-postkonton

Priset för Grundläggande planen börjar vid $2.95 per månad.

Års Plan

Års planen är en populär plan för de som vill ha en längre prenumerationstid med möjlighet till bättre rabatter. Denna plan inkluderar:

 • Obegränsat antal webbplatser
 • Obegränsad SSD-lagring
 • Obegränsad bandbredd
 • Standardprestanda
 • 1 inkluderat domännamn
 • Obegränsade e-postkonton

Priset för Års planen börjar vid $5.45 per månad och faktureras årligen.

Online Butiks Plan

Online Butiks planen är den bästa valet för e-handel och online-företag som behöver funktioner såsom betalningsintegration och produktkataloger. Denna plan inkluderar:

 • Obegränsat antal webbplatser
 • Obegränsad SSD-lagring
 • Obegränsad bandbredd
 • Högre prestanda
 • 1 inkluderat domännamn
 • Obegränsade e-postkonton
 • WooCommerce och betalningslösningar
 • Marketing verktyg

Priset för Online Butiks planen börjar vid $13.95 per månad.

Det är viktigt att tänka på din budget, dina webbplatser behov och ditt tekniska kunnande för att välja rätt plan. Oavsett vilken plan du väljer, kommer Bluehost att erbjuda stöd och resurser för att hjälpa dig att få din webbplats igång.

 

Kapacitet och Prestanda

Bluehost är ett pålitligt webbhotell som erbjuder en mängd olika värdplaner för att passa olika typer av användares behov. De fokuserar på att tillhandahålla effektiva resurser såsom RAM, trafik, lagring och bandbredd för att säkerställa en smidig och snabb upplevelse för användare och besökare på webbplatser som de värd.

När det gäller RAM och trafik erbjuder Bluehost en tillräcklig mängd resurser beroende på den valda värdplanen. Delade värdplaner har generellt lägre resursgränser jämfört med VPS- och dedikerade värdplaner. För de som behöver mer kraft och kontroll erbjuder VPS- och dedikerade planer högre kapacitet i termer av RAM och trafik, vilket är perfekt för webbplatser med hög trafik och mer resurskrävande applikationer.

Lagringsutrymme och bandbredd kan också variera beroende på värdplan. För användare som väljer en delad värdplan kan de förvänta sig begränsat lagringsutrymme och bandbredd, vilket passar de flesta små och medelstora webbplatser. För större webbplatser eller applikationer som kräver mer lagring och bandbredd, erbjuder VPS- och dedikerade planer högre kapacitet. Beroende på användarens behov kan de välja mellan olika planer som bäst passar deras krav.

Det är viktigt att notera att Bluehost övervakar resurser på sina delade servrar för att säkerställa att alla användare får sin rättvisa andel av systemresurser. Det förhindrar också att enskilda användare orsakar prestandaproblem för andra konton. Genom att välja en lämplig värdplan kan användare säkerställa att de får bästa möjliga kapacitet och prestanda för deras webbplatser och applikationer.

 

Stöd och Kundtjänst

Bluehost strävar efter att erbjuda högkvalitativ kundsupport genom en rad olika kanaler. Huvudsakliga alternativet för att få hjälp från Bluehost är deras chat- och telefonstöd.

Livechattstöd är en snabb och enkel metod för att kontakta Bluehosts expertteam. För att starta en chatt, besök deras hemsida och klicka på ”Contact” i det övre högra hörnet, följt av ”Chat Now”. Livechatten är tillgänglig dygnet runt för både befintliga och nya kunder. Med direkthjälp och effektiv problemlösning erbjuder livechattstöd en smidig kommunikationsmetod.

Telefonstöd är också tillgängligt för kunder som föredrar att kommunicera över telefon. Bluehost erbjuder en linje för teknisk support och kontoärenden, som kan nås på numret 888-401-4678. Dessutom finns det en gratis konsultation för nya kunder som behöver vägledning för deras hemsida. Få en personlig hemsideskonsultation genom att ringa 855-803-8155. Telefonsupporten är också tillgänglig dygnet runt.

Förutom dessa direkta kontaktmetoder erbjuder Bluehost en omfattande kunskapsbas med artiklar, guider, instruktioner och svar på vanliga kundfrågor. Denna resurs kan vara särskilt användbar för att snabbt hitta svar på vanliga problem eller för att lära sig mer om specifika funktioner hos webbhotelltjänsten. Genom en kombination av livechattstöd, telefonstöd och kunskapsbas strävar Bluehost efter att ge sina kunder en förtroendeingivande och effektiv supportupplevelse.

 

Gratis Tjänster och Funktioner

Bluehost erbjuder en rad gratis tjänster och funktioner som är värdefulla för både nybörjare och erfarna webbplatsägare. Dessa tjänster och funktioner inkluderar:

 • Gratis domännamn: Bluehost erbjuder en gratis domänregistrering för det första året när du registrerar dig för ett värdpaket. Detta innebär att du kan spara pengar och samtidigt få ditt önskade domännamn.
 • Pengarna-tillbaka-garanti: Bluehost erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti för alla deras hostingpaket. Om du inte är nöjd med deras tjänster inom de första 30 dagarna, kan du avsluta ditt konto och få en full återbetalning.
 • Domänregistrering: Bluehost erbjuder domänregistreringstjänster där du kan registrera och hantera dina domännamn. De stöder en mängd olika toppdomäner som .com, .org, .net, och många fler.
 • Domänsekretess: För att skydda din personliga information och reducera mängden oönskad e-post, erbjuder Bluehost gratis domänsekretess för domännamn registrerade via deras plattform.
 • Gratis CDN: För att förbättra din webbplats hastighet och prestanda, erbjuder Bluehost en gratis CDN-tjänst (Content Delivery Network) som distribuerar ditt webbinnehåll snabbare till besökare över hela världen.
 • Gratis SSL-certifikat: Säkerhet är en viktig aspekt av att driva en webbplats, och Bluehost erbjuder gratis SSL-certifikat för att säkerställa att din webbplats är skyddad och att användarnas information är säker.
 • Hemsidobyggare: Bluehost inkluderar en hemsidobyggare som låter dig skapa en professionell webbplats utan att behöva gå igenom komplex kodning eller design. Detta är särskilt användbart för nybörjare som kanske inte har mycket erfarenhet av webbutveckling.
 • Funktioner: Bluehost erbjuder en mängd funktioner, såsom ett-användarvänligt kontrollpanel, 1-klicks installationer för populära applikationer som WordPress och Joomla, samt möjligheten att skala upp och anpassa din server efter dina behov.

Tack vare dessa gratis tjänster och funktioner kan Bluehost-användare dra nytta av kostnadseffektiva lösningar och skapa en säker och snabb webbplats för deras publiken.

 

Webbplatsmigrering och Integrationer

Att flytta en webbplats till en ny webbhotelltjänst kan vara en utmaning, men Bluehost förenklar processen genom att erbjuda verktyg och support för användares migrationsbehov. Bluehost erbjuder en webbplatsöverföringstjänst för att kopiera data från en domän till en annan, oavsett om det gäller Bluehosts egna varumärken eller från en tredjepart hostingleverantör. Webbplatsmigrationen skiljer sig från en automatisk migration, som äger rum när ett konto uppgraderas eller nedgraderas.

Bluehost har även en Migration Plugin speciellt utformad för att underlätta överföring av WordPress-webbplatser. Denna plugin hjälper användare att migrera sina webbplatser inklusive alla databaser och filer, utan att manuellt behöva överföra dem. Det förenklar hela processen och minimerar risken för felaktigheter.

Förutom webbplatser erbjuder Bluehost också verktyg och support för att migrera e-posten kopplad till en domän. Detta innebär att användare kan vara säkra på att de inte förlorar någon viktig information under migrationsprocessen, och obehagliga övergångar undviks.

När det gäller cPanel erbjuder Bluehost en intuitiv och användarvänlig gränssnitt som gör det enkelt för användare att hantera sina webbplatser och e-postkonton samt att utföra diverse administrativa uppgifter. Bluehosts cPanel kan användas för att importera och exportera webbplatsens data, hantera filer och databaser och skapa och hantera e-postkonton. Efter att webbplatsen och e-posten har migrerats till Bluehost, kan användaren smidigt fortsätta använda cPanel för att hantera alla sina behov.

Kort sagt erbjuder Bluehost effektiva och tillförlitliga verktyg för webbplatsmigrering och integrationer. Genom att erbjuda stöd för både webbplatsöverföring och e-postmigration samt det enkla och lättanvända cPanel-gränssnittet säkerställer Bluehost att användare inte behöver oroa sig över några tekniska detaljer vid flytt av en webbplats.

 

Domännamn och Privacy

Domännamn är en viktig del av webbnärvaro och privatlivet för dina personuppgifter. För att skydda dina personuppgifter och din identitet rekommenderar vi att använda Bluehost’s tjänst Domännamn Privatliv och Skydd.

Domän Privacy är en tjänst som erbjuds av Bluehost för att dölja dina personliga kontaktuppgifter från den offentliga WHOIS-databasen och ersätta den med generiska Bluehost kontaktuppgifter istället. Du är fortfarande ägare av domännamnet, men dina personliga kontaktuppgifter kan hållas säkra.

För att aktivera Domän Privacy, gå till ditt Bluehost-kontrollpanel och klicka på fliken ”Uppgraderingar”. Därefter aktiverar du domännamn Privatliv för att hålla din personliga information privat.

En annan faktor att överväga är att använda en dedikerad IP-adress för din webbplats. En dedikerad IP-adress är en unik IP som enbart tillhör din webbplats, vilket innebär att den inte delas med andra webbplatser. Detta kan förbättra webbplatsens prestanda och ha positiva effekter på webbplatsens SEO. Dessutom kan en dedikerad IP-adress öka säkerheten för din webbplats och skydda den mot potentiella attacker.

För att lägga till en dedikerad IP-adress till ditt Bluehost webbhotellskonto, navigera till ”Uppgraderingar”-fliken i kontrollpanelen och välj alternativet för dedikerad IP. Det är viktigt att notera att en dedikerad IP-adress kan medföra ytterligare kostnader.

Genom att använda både domänprivacy och en dedikerad IP-adress kan du säkerställa att din personliga information och din webbplats skyddas på bästa möjliga sätt.

 

Upptid och Tillförlitlighet

Bluehost strävar efter att erbjuda det bästa inom branschen när det gäller nätverks- och serveruppstid. Som de flesta delade webbhotellföretag upplever Bluehost stundtals driftstopp. För att säkerställa att deras tjänster är tillförlitliga, erbjuder de en uptime-garanti.

Uppetidsgarantin innebär att Bluehost strävar efter att hålla servern igång och tillgänglig för kunderna nästan hela tiden. Att upprätthålla hög serveruppstid är avgörande för att erbjuda en pålitlig och stadig webbplatsprestanda, vilket i sin tur påverkar användarupplevelse och rankning på sökmotorer positivt.

Det är dock viktigt att förstå att ingen webbhotellsleverantör kan garantera 100% upptid. Tillfäliga driftstörningar kan uppstå på grund av faktorer som överbelastning, tekniska problem eller underhåll av servern. Bluehost arbetar för att minimera dessa driftavbrott genom att övervaka och hantera sina servermiljöer kontinuerligt samt genom att erbjuda kundtjänst dygnet runt för att hjälpa till vid eventuella problem.

För att ge kunderna en ökad trygghet och tillförsikt i sina tjänster, erbjuder Bluehost också en återbetalningsgaranti där de återbetalar hela det begärda beloppet om kunden inte är nöjd med tjänsten inom en viss tidsram.

Sammanfattningsvis är Bluehost kända för att erbjuda en pålitlig webbhotellstjänst med fokus på hög upptid och tillförlitlighet. De arbetar ständigt för att förbättra och upprätthålla dessa aspekter, vilket hjälper till att ge en stabil och kraftfull webbnärvaro för sina kunder.

 

Bolaget Bakom Bluehost

Bluehost är ett domänregistrerings- och webbhotellföretag som ägs av Newfold Digital. Sedan starten 2003 har Bluhost kontinuerligt erbjudit webbhotelllösningar som ständigt innoverar nya sätt att uppfylla sin mission: att ge människor möjlighet att etablera sitt varumärke online. Företaget är känt för sina kraftfulla verktyg, såsom förbättrad WooCommerce, schemaläggning och SEO.

Newfold Digital är det större företag som äger Bluehost, och är en av de ledande aktörerna inom webbhotellbranschen. Det förvärvade Bluehost från Endurance International Group, som tidigare var den största ägaren. Endurance International Group äger även flera andra webbhotellföretag såsom iPage och InMotion. Dessa företag har bidragit till att förstärka Bluehosts position på marknaden.

Bluehost har vuxit till att bli ett av de 20 största webbhotellen och hade i 2015 över 2 miljoner aktiva domäner. Företaget rekommenderas även av WordPress.org, vilket är en av de mest populära plattformarna för webbpublicering. Bluehost erbjuder en rad tjänster, som inkluderar fullständig webbdesign, sökmotoroptimering (SEO) och webbmigrering.

Tack vare sin kompetenta kundtjänst och innovativa webbhotelllösningar har Bluehost kunnat erbjuda sina kunder pålitlig och säker tillgång till sina onlinevarumärken. Genom att ständigt modernisera och förbättra sitt utbud av produkter och tjänster, fortsätter Bluehost att vara en viktig aktör inom webbhotellbranschen.

 

Optimerad Lösning för WordPress Användare

För WordPress-användare är det viktigt att ha en optimerad webbhotellösning som kan hantera de specifika kraven som följer med att driva en WordPress-webbplats. Bluehost är en av de bästa alternativen för detta, eftersom de erbjuder Managed WordPress Hosting som är speciellt utformad för att skapa en snabb och säker miljö för WordPress-webbplatser.

Först och främst rekommenderas Bluehost direkt av WordPress.org sedan 2005 för deras pålitlighet och expertis inom WordPress. När du skapar ett webbhotellskonto med Bluehost_installeras automatiskt den senaste och mest säkra versionen av WordPress på ditt nya konto. Bluehost tillhandahåller dessutom tillgång till hundratals gratis och premiumteman och plugins för att hitta den perfekta designen och funktionaliteten för din webbplats.

En viktig faktor för att uppnå optimal prestanda med WordPress på Bluehost är att använda PHP7 istället för PHP 5.6 eller äldre. PHP är programmeringsspråket som WordPress är baserat på, och det finns i flera versioner. Genom att använda PHP7 kan du uppnå en hastighetsökning på över 30%, vilket ger en märkbar förbättring i prestanda för din webbplats.

Bluehost erbjuder även skalbara lösningar för att möta de växande kraven hos din webbplats, oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren webbplatsägare. Med Managed WordPress Hosting får du dedikerad support från Bluehost-experter som är bekanta med WordPress och kan hjälpa dig att lösa problem och optimera din webbplats.

Sammanfattningsvis, Bluehost är ett pålitligt och optimerat val för WordPress-användare som söker högkvalitativ webbhotell. Rekommenderad av WordPress.org och med Managed WordPress Hosting samt en uppdaterad version av PHP är Bluehost väl positionerat för att möta kraven hos både nya och erfarna användare av WordPress.

 

Övriga Nämnvärda Aspekter

Bluehost är en populär webbhotellstjänst som är känd för sina användarvänliga funktioner och prisvärda planer. Det är särskilt attraktivt för småföretag och nybörjare inom webbdesign som vill skapa en professionell webbplats enkelt och snabbt.

För webbplatsdesign erbjuder Bluehost enjämförbar lösning för alla slags användare, från nybörjare till avancerade utvecklare. Tjänsten inkluderar en användarvänlig och intuitiv kontrollpanel, och den kommer även med en gratis integration av Weebly-skaparen för att hjälpa användare utan programmeringskunskaper att skapa snygga webbplatser.

Bluehost är ett utmärkt val för småföretag som söker en pålitlig och prisvärd webbhotellstjänst. Deras delade webbhotellsplaner erbjuder låga priser, och deras WordPress-planer inkluderar flera nivåer av funktioner för att anpassa sig efter olika företagsbehov.

En annan fördel med Bluehost är att de erbjuder integration med Google. Användare kan enkelt synkronisera sina Google Workspace-konton för att få en smidig samarbetsmiljö för att hantera webbplatsens e-post och produktivitet.

Bluehost inkluderar dessutom en kostnadsfri Content Delivery Network (CDN) för alla sina användare. Det hjälper till att öka webbplatsens hastighet och prestanda genom att leverera innehållet snabbare och minska belastningen på servern.

För att förenkla åtkomst till ditt konto erbjuder Bluehost en säker och användarvänlig inloggning där du kan hantera ditt webbhotellkonto, dina domäner och andra inställningar enkelt och snabbt.

Bluehost står sig starkt i jämförelse med andra webbhotellsföretag som GoDaddy. Medan Bluehost är mer fokuserat på att erbjuda enkelhet och användarvänlighet, är GoDaddy mer känt för sina omfattande marknadsföringsverktyg och resurser. Men båda företagen erbjuder liknande planer och priser för småföretag och användare inom webbdesign.

Populära webbhotell


Bluehost

5.0

Bluehost

5.0

Bluehost

5.0

Behöver du hjälp att välja rätt webbhotell?

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem.

Jämför webbhotell
Bluehost